Ο αγαπημένος μου μήνας

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ο Μάιος

Ο Μάιος για εμένα είναι ο ιδανικότερος μήνας. Όλα μεταμορφώνονται. Το κλίμα έχει αρχίσει να γίνεται από χειμωνιάτικο, καλοκαιρινό.

Ολόκληρη η φύση ξαναγεννιέται. Τα πουλιά κελαηδούν χαρούμενα, ο ήλιος λάμπει ολόχρυσος, τα λουλούδια ανθίζουν, όλα μοιάζουν σαν να έχουν βγει από ένα ζωγραφικό πίνακα!

Ακόμη και η διάθεση των ανθρώπων αλλάζει! Τα πρόσωπα γίνονται χαρούμενα και φωτεινά. Αφήστε που ο Μάιος έχει τα νοστιμότερα φρούτα! Φράουλες, κεράσια, μούσμουλα. Χωρίς αμφιβολία είναι ο τελειότερος μήνας του χρόνου!!!

Βαλέρια Παλάντζα

 

Ο αγαπημένος μου μήνας είναι ο Μάιος και πιο συγκεκριμένα η πρωτομαγιά.

Εγώ όταν ακούω τη λέξη Μάιος στο μυαλό μου έρχεται η εικόνα ενός μικρού κοριτσιού που φτιάχνει ένα στεφάνι από λουλούδια. Χαρακτηρίζω τον Μάιο σαν μήνα γαλήνης. Άμα έπρεπε να πω ένα χρώμα για τον αγαπημένο μου μήνα θα ήταν το πράσινο ή το γαλάζιο: τα χρώματα της ηρεμίας και της γαλήνης. Αυτό που μου αρέσει περισσότερο στον Μάιο είναι η ομορφιά του ήλιου όταν λάμπει, τα λουλούδια που μοσχομυρίζουν και γενικότερα η ομορφιά της φύσης.

Νομίζω ότι αυτά αρκούν για να καταλάβει κανείς ότι ο Μάιος είναι ο αγαπημένος μου μήνας.

Έφη Χατζη

 

Ο Ιούνιος

Ο αγαπημένος μου μήνας είναι ο Ιούνιος για πολλούς λόγους. Τον μήνα Ιούνιο έχω τα γενέθλιά μου και κάθε χρόνο η μαμά μού οργανώνει ένα φοβερό πάρτι. Όλοι οι φίλοι μου έρχονται σπίτι μου για να διασκεδάσουμε.

Τον Ιούνιο κλείνουν τα σχολεία και ξεκινούν οι διακοπές μας. Εγώ μόλις κλείσουν τα σχολεία φεύγω για το χωριό του παππού μου που είναι δίπλα στη θάλασσα.

Στη σκέψη μου ο Ιούνιος μοιάζει με ένα νέο άνθρωπο με πράσινα μάτια και καστανά μαλλιά. Είναι πάντα γελαστός, καλοσυνάτος και ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους. Αγαπάει όλο τον κόσμο και περισσότερο τα παιδιά.

Γιώργος Σταθόπουλος

 

Ο αγαπημένος μου μήνας είναι ο Απρίλιος και ο Ιούνιος. Ο Απρίλιος  γιατί έχω τότε γενέθλια και ο Ιούνιος γιατί κλείνουν τα σχολεία και έχουμε ελευθερία.

Αλέξανδρος Πετρόπουλος

 

Ο αγαπημένος μου μήνας είναι ο Ιούνιος γιατί τότε τελειώνουν τα σχολεία και πηγαίνουμε διακοπές.

Αλλά μερικές φορές δεν είναι πολύ ωραίο γιατί μπορεί να βαρεθούμε.

Χρήστος Πάγιο

 

Σεπτέμβριος

Ο αγαπημένος μου μήνας είναι ο Σεπτέμβριος, επειδή τότε αρχίζουν τα σχολεία και είναι τα γενέθλιά μου. Επίσης, γιατί όταν βρέχει μ' αρέσει να πίνω τσάι και να βλέπω πώς βρέχει τόσο δυνατά. Όταν όμως βλέπω αστραπές μου θυμίζει έναν θεό, τον Δία. Και καμιά φορά βγαίνω έξω και επίτηδες βρέχομαι !!! Και το καλύτερο είναι το ουράνιο τόξο !!!

Μαρία Σκομπιοάλα