Κείμενα μαθητών
Μια ομαδική φανταστική ιστορία

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Ο έρωτας και η ομορφιά

Δίνω μια καρδία σ' ένα κορίτσι που αγαπάω.

Είναι μια γοργόνα που κολυμπάει.

Η ομορφιά της είναι μοναδική σαν πανάκριβο μαργαριτάρι.

Είμαστε σ' ένα πλοίο που έχει μια πυξίδα.

Το πλοίο πηγαίνει στη χώρα με τα πολλά αγάλματα.

Εκεί υπήρχε ένας κήπος με πολύχρωμες πεταλούδες.

Μέσα στον κήπο είχαν φυτρώσει πολλά λουλούδια σε πελώριες ανηφόρες.

Το πλοίο έφτασε κοντά στις ακτές της θάλασσας όπου βρίσκονταν μια μισοπνιγμένη γοργόνα.

Ήρθε τότε η φάλαινα και έσωσε τη γοργόνα.

Γ.Δ., Γ.Ν., Μ.ΤΣ., Β.Χ., Μ.ΓΚ.

 

Η γοργόνα και η καρδιά του καλού

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα δάσος υπήρχαν δύο καρδιές. Η μία ήταν του σκότους και η άλλη του καλού. Μια γοργόνα βρήκε το χάρτη για τις καρδιές. Όμως η μάγισσα της ομορφιάς την σταμάτησε και της είπε: "θα χρειαστείς αυτή την πυξίδα. Πρέπει να περάσεις από μια χώρα, την Αθήνα. Θα σε οδηγήσει μια πεταλούδα. Θα περάσεις πολλές ανηφόρες".

Πέρασε τη θάλασσα και παγιδεύτηκε σε δίχτυα ψαράδων, αλλά την έσωσε μια φάλαινα. Έτσι πήρε την καρδιά του καλού. Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Θανάσης Μ.

 

Ο άντρας και η γοργόνα

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας άντρας που είχε πολύ γλυκιά καρδιά. Μια μέρα ο άντρας πήγε στη θάλασσα και είδε μια γοργόνα που την ερωτεύτηκε. Η γοργόνα είχε μια παράξενη ομορφιά. Εκείνη κρατούσε την πυξίδα που έχασε ο άντρας. Τον πήρε και τον πήγε σε μια παράξενη χώρα. Σε αυτή τη χώρα είχε πολλές πεταλούδες. Σε εκείνη τη χώρα είχε και πολλές ανηφόρες. Ο άντρας έγινε γοργόνος και πήγανε ξανά στη θάλασσα. Τους είδε μια φάλαινα και μετά γίναν οι καλύτεροι φίλοι και πέρασαν αυτοί καλά και μεις καλύτερα.

Ανδρέας, Κωνσταντίνος, Βαλεντίν

 

Η ομορφιά της γοργόνας

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν μια γοργόνα. Εκεί ζούσε και ήταν ευτυχισμένη που ήθελε να ζει για πάντα στη θάλασσα, αλλά να ζει και στη ξηρά. Ήταν μια ευτυχισμένη γοργόνα που της άρεσε να παίζει με την φίλη της την πεταλούδα. Βούτηξε ένας κατάσκοπος και ήθελε τη γοργόνα. Μόλις την βρήκε, την ανέβασε στην επιφάνεια που ήταν ανηφόρα. Την ερωτεύτηκε τόσο πολύ που χτυπούσε πολύ δυνατά η καρδιά του. Αλλά μετά η γοργόνα τού ξέφυγε. Η φίλη της γοργόνας, η φάλαινα, την πήγε στη χώρα Αλεξανδρούπολη. Η γοργόνα στο δρόμο είχε βρει μια πυξίδα που θα την βοηθούσε να φτάσει ως τη θάλασσα της Αλεξανδρούπολης.

Χριστίνα, Μαρία Δ., Ραφαηλία, Μαρκέλλα

 

Ο έρωτας

Η αγάπη κρύβεται μέσα στην καρδιά και ξεκλειδώνεται όταν βρει τον έρωτά της.

Όπως και η μικρή γοργόνα που πολέμησε για να βρει τον έρωτα.

Η ομορφιά της ήταν τόσο ωραία.

Ο έρωτάς της ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε η περιπέτεια. Στο δεξί του χέρι είχε μια πυξίδα, στο αριστερό του ένα κιάλι.

Αυτός ο ναύτης ζούσε στη χώρα Αγγλία.

Εκεί στη χώρα του ναύτη υπήρχαν πολλές χρωματιστές πεταλούδες.

Είχε πάρα πολλές ανηφόρες εκεί.

Η γοργόνα που ήταν μέσα στη θάλασσα ήθελε να δει το ηλιοβασίλεμα, αλλά αντί για το ηλιοβασίλεμα είδε τον έρωτά της.

Εκείνη άρχισε να τραγουδά: "Όταν σε έχω δίπλα μου, νιώθω χαρά..." Τότε ένιωσε ένα βάρος σαν φάλαινα πάνω της κι έτσι τελειώνει η ιστορία!

Δέσποινα, Ειρήνη, Νεφέλη

 
Έθιμα, λαϊκά παραμύθια, παιχνίδια παλιά

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Έθιμα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς

Στα χωριά της Βόρειας Ελλάδας τις παραμονές των εορτών ο νοικοκύρης ψάχνει στα χωράφια και διαλέγει το πιο όμορφο γερό και χοντρό ξύλο από πεύκα ή ελιά και το πάει σπίτι του. Αυτό ονομάζεται Χριστόξυλο και είναι το ξύλο που θα καίει για όλες τις γιορτινές μέρες. Πιστεύουν ότι η στάχτη των ξύλων αυτών προφυλάσσει το σπίτι και τα χωράφια από το κακό.

Στην Πελοπόννησο το πρωί της Πρωτοχρονιάς η οικογένεια πηγαίνει στην εκκλησία και ο νοικοκύρης κρατάει στην τσέπη του ένα ρόδι. Γυρνώντας στο σπίτι χτυπάει το κουδούνι. Μπαίνοντας μέσα με το δεξί σπάει το ρόδι πίσω από την εξώπορτα. Έτσι πιστεύουν ότι ο νέος χρόνος θα φέρει τύχη στο σπίτι.

Στην Κεφαλλονιά πάλι το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς οι κάτοικοι κατεβαίνουν στους δρόμους με κολόνιες και ραίνουν ο ένας τον άλλον τραγουδώντας "Ήρθαμε με ρόδα και ανθούς να σας ειπούμε χρόνους πολλούς"

Χρήστος

 

Ο Καλογιάννος (λαϊκό παραμύθι)

Βασιλιάς των πουλιών είν' ο Καλογιάννος, γιατί μια φορά εζητούσαν τα πουλιά βασιλιά και ο θεός τους είπε να γίνει εκείνος που θα πετάξει ψηλότερα.

Τα πουλιά δεν ήθελαν, για΄τι ήξεραν πως θα γίνει ο αετός, μόνον ο Καλογιάννος επέμενε. Παραδέχτηκαν λοιπόν τα πουλιά, πετάει ο αετός και άμα επέρασε όλα τα πουλιά στο ύψος και έφτασε ως εκεί που δεν ημπορούσε να πετάξει πλέον ψηλότερα εφώναξε: "Ποιος μπορεί να πετάξει ψηλότερα από μένα;"

Ο Καλογιάννος, που είχε κρυφτεί στη ράχη του αετού, ανατιχάει ολίγο και φώναξε: "Εγώ".

Και έτσι έγινε βασιλιάς.

Παναγιώτης

 

Ο μάντης (παιχνίδι από πανιά)

Ο μάντης είναι ένα παιχνίδι πολύ εύκολο. Χρειάζεται ένα κέρμα και ξεκινάμε. Ένας φυλάει και μετράει μέχρι το δέκα, το κέρμα προχωράει από χέρι σε χέρι. Μόλις ο παίκτης μετρήσει,τα χέρια ακουμπάνε στο πάτωμα και αυτός που έχει το κέρμα. Αυτός που φυλάει και έχει σταματήσει προσπαθεί να βρει ποιος έχει το κέρμα. Αυτός που το έχει και τον βρει φυλάει.

Μαρία Τσ.

 
Μια απίθανη ιστορία

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και φτιάχνουμε μια απίθανη ιστορία με τις λέξεις: αστροναύτης, επιβάτης, βιβλιοπώλης, ράφτης, μαθητής, γκιόνης, Φλεβάρης, φούρναρης, τραγουδιστής.

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας γκιόνης. Κάποια στιγμή πέταξε προς το φούρναρη. Ο φούρναρης κρύφτηκε. Ο γκιόνης άρπαξε το ψωμί κι έφυγε.

Στο διάστημα ένας αστροναύτης είδε τον γκιόνη. Ο αστροναύτης πήρε τον γκιόνη στον πύραυλο. Έτσι, ο αστροναύτης είχε τα πάντα: επιβάτη, βιβλιοπώλη, ράφτη, μανάβη, μαθητή και τραγουδιστή.

Ανδρέας


Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ο γκιόνης. Μαζί με την κουκουβάγια πήγανε μια βόλτα στο δάσος. Εκεί βρήκαν έναν ράφτη,

Ο ράφτης τους πέταξε και των δυο την μπλούζα τους. Αφού πήγανε στα σκουπίδια λέει η κουκουβάγια: "Βρομάει εδώ που μας έφερε ο ράφτης". Μετά ήρθαν πάλι στο ράφτη και η κουκουβάγια τον πλάκωσε. Και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Μάριος


Μια φορά κι έναν καιρό ένας αστροναύτης πήγε να ταξιδέψει στον Άρη. Μπήκε στον πύραυλο κι όταν έφτασε, άρχιζε να κρυώνει. Περπάταγε κρυώνοντας . Ξαφνικά είδε κάποιους κρυστάλλους. Πήγε στον πύραυλο, πήρε το βάζο και έβαλε τον κρύσταλλο μέσα στο βάζο. Γύρισε πίσω στον πύραυλο και επέστρεψε στη Γη.

Παναγιώτης, Χρήστος

 

Ο μαθητής

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας μαθητής που είχε τελειώσει το σχολείο. Μια μέρα είχε δει τον μπαμπά του να φτιάχνει έναν πύραυλο για να πάει στο φεγγάρι.

Ο γιος του πήγε στο βιβλιοπώλη ν' αγοράσει ένα βιβλίο για το φεγγάρι. Όσο διάβαζε πείνασε λίγο. Πήγε να πάρει κάτι από το φούρναρη για να  φάει. Έφτασε ο Φλεβάρης και ο μπαμπάς του ακόμα δούλευε τον πύραυλό του. Το βράδυ που πήγε για ύπνο άκουσε κάτι απ' έξω και πήγε να δει. Τότε άρχισε να ακούει κάτι και είδε ένα γκιόνη να τραγουδάει. Όπως το θαύμαζε του όρμησε ένα σκυλί. Το έδιωξε, αλλά του είχε σκίσει το παντελόνι. Έτσι, πήγε στο ράφτη για να του το ράψει.

Την άλλη μέρα που γύρισε στο σπίτι, είδε τον μπαμπά του να είχε ντυθεί αστροναύτης. Όταν έφυγε ο μπαμπάς του, αυτός και η μαμά του πήγαν στο μανάβη για να αγοράσουν φρούτα. Τότε είδαν ένα τραγουδιστή που ήταν επιβάτης. Έτσι, η μαμά και ο γιος πήγαν στο σπίτι και ζήσαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Θανάσης Κ.

 

Ο αστροναύτης

Μια μέρα ο αστροναύτης πήρε τον πύραυλό του για να πάει στη γη. Όταν έφτασε, ήταν Φλεβάρης. Το πρωί πήγε στο φούρναρη για να πάρει ψωμί, Εκεί γύρω είδε ένα βιβλιοπωλείο. Ήθελε να πάρει ένα βιβλίο. Καθώς προχωρούσε, πετάχτηκε ένας γκιόνης κάποιου μαθητή. Ο αστροναύτης φώναξε δυνατά: "Α, βοήθεια ο γκιόνης". Ο μαθητής τον άρπαξε. Παραλίγο να δαγκώσει την μπλούζα. Ο αστροναύτης πήγε στο ράφτη να δει μήπως του έκαψε τη στολή.

Την επόμενη μέρα πήγε στη λαϊκή σ' έναν μανάβη. Εκείνο το βράδυ πήγε σ' ένα μπαράκι που είχε έναν τραγουδιστή. Όταν έφυγε, είδε ένα πλοίο με επιβάτες. Μετά γύρισε στον πύραυλό του για να πάει στο φεγγάρι.

Όταν έφτασε είδε όλους τους φίλου της. Κι έζησαν αυτοί καλά και μες καλύτερα.

Σπύρος, Φίλιππος

 

Εγώ μία μέρα είχα πάει σ' ένα καράβι στη βάφτισή μου τη νύχτα. Το επόμενο πρωί είδα έναν επιβάτη. Ήταν μεγάλος και δυνατός. Μετά κατεβήκαμε, μπήκαμε σε έναν πύραυλο και είδα έναν αστροναύτη. Μετά για να μας φιλοξενήσουν μας μια τραγουδίστρια. Η μαμά μου τη ρώτησε αν ήταν καλή μαθήτρια και εκείνη είπε "ναι". Όταν κατεβήκαμε, πήγαμε στο βιβλιοπωλείο για να πάρει η μαμά ένα βιβλίο. Εγώ βγήκα έξω και είδα ένα πουλί: τον γκιόνη. Μετά άκουσα έναν ήχο: ήταν το παντελόνι του μπαμπά που είχε σκιστεί. Έτσι το πήγαμε σε έναν ράφτη για να του το ράψει.

Ραφαηλία

 

Ο ράφτης που έγινε επιβάτης

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας ράφτης ο οποίος έραβε πάρα πολύ ωραία φορέματα. Μια μέρα ο ράφτης είχε πάει στον μανάβη. Είχε πάρει διάφορα λαχανικά και φρούτα. Σε λίγες μέρες ήρθε και ο Φλεβάρης. Ο ράφτης είχε πάει στο σπίτι του. Το βράδυ είχε επισκεφτεί έναν τραγουδιστή. Όταν γύρισε, είχε στο σπίτι ένα παιδί που ήταν μαθητής στο σχολείο. Ο ράφτης είχε πάει στο βιβλιοπωλείο για να αγοράσει ένα τετράδιο. Είχε πάει στο φούρναρη για να αγοράσει ψωμί και κουλούρια. Την νύχτα είχε δει ένα γκιόνη. Τελικά, ο ράφτης έγινε επιβάτης σ' ένα τρένο. Πήγε σε έναν φίλο του. Ο φίλος του του πρότεινε να δουλέψουν μαζί και είπε: "εντάξει". Μετά άρχισαν από τώρα.

Μαρκέλλα


Ο γκιόνης

Μια φορά κι έναν καιρό, σ' έναν κόσμο μακρινό ζούσε λέγανε ο γκιόνης. Φάντασμα όλοι τον φωνάζαν. Μπήκε πάλι κι ο Φλεβάρης, η εποχή του γκιόνη. Ένας γκιόνης στον Άρη κι ο αστροναύτης στην Σελήνη και λέει από μέσα του ο αστροναύτης: "Άραγε να ήρθε κιόλας ο Φλεβάρης;" Ο μανάβης ήταν στο μανάβικο κι ο γκιόνης ήταν κρυμμένος στα μανιτάρια. Πάει μια κυρά να τα πάρει, βλέπει τον γκιόνη και ουρλιάζει. Ένας ράφτης έραβε στολή στον τραγουδιστή, είδανε τον γκιόνη μέσα στις κλωστές και λιποθύμησαν. Ο βιβλιοπώλης πήγε στον φούρναρη να πάρει ένα ψωμί και τι να δει! Σχεδόν όλοι είχαν γίνει επιβάτες στο μετρό. Ένας μαθητής είχε έναν γκιόνη στο δωμάτιό του. Όταν μπήκε μέσα ο μπαμπάς του είδε τον γκιόνη και τρόμαξε. Το παιδάκι του είπε ότι ήταν φιλικός.

Κι έτσι πουλιά και άνθρωποι ζούσαν ευτυχισμένοι και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!

Νεφέλη

 

Μια φορά  κι έναν καιρό ήταν μια μαθήτρια που τα γενέθλιά της είναι τον Φλεβάρη. Ο μπαμπάς της είναι βιβλιοπώλης και η μαμά της είναι τραγουδίστρια. Μια μέρα πήγανε σ' ένα κατάστημα παιχνιδιών για να πάρουν τα πράγματα για το πάρτι της, δηλαδή πλαστικά ποτήρια, πιάτα, πιρούνια και κουτάλια. Μόλις τελείωσαν, πήγανε να πάρουν τα δώρα: στα κορίτσια μωρά-γκιόνης και στα αγόρια πήρανε κουκλάκια-αστροναύτες. Τελείωσαν τα ψώνια και μπήκαν στο μετρό σαν γνωστοί επιβάτες. Ύστερα πήγαν στο φούρνο, μετά στον ράφτη για ένα ωραίο φόρεμα και μετά στον μανάβη για φρούτα.

Το πάρτι έφτασε και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Μαρία Τσ.

 

Τα όνειρα

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας μαθητής που είχε ένα μεγάλο όνειρο. Το όνειρό του ήταν να γίνει επιβάτης σε έναν πελώριο πύραυλο. Την επόμενη μέρα πήγε σε έναν ράφτη και γνώρισε έναν αστροναύτη που είχε πάει να του ράψει τη στολή του και του διηγήθηκε το όνειρό του. Τότε ο ράφτης τους άκουσε να λένε τα όνειρά τους και άρχισε να τους λέει κι αυτός το όνειρό του που ήταν ότι ήθελε να γίνει ένας τραγουδιστής. Φεύγοντας ο μαθητής από τον ράφτη πήγε γρήγορα-γρήγορα και αγόρασε ένα βιβλίο με πλανήτες για να δει πώς είναι το σύμπαν. Έκανε τα ψώνια του από τον μανάβη και τον φούρναρη που του είχε ζητήσει η μαμά του.

Έξω έκανε πολύ κρύο: ήταν Φλεβάρης. Είχε νυχτώσει. Πάνω σε ένα δέντρο ακουγότανε ο γκιόνης. Τότε ο μαθητής γύρισε στο σπίτι του, ξάπλωσε στο κρεβάτι του και διάβασε το βιβλίο του. Αποκοιμήθηκε και με τη φαντασία του πήγε στην Σελήνη ! ! !

Δέσποινα

 
Το παιχνίδι με τα πιόνια

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Αυτό το παιχνίδι είναι μεγάλο και τετράγωνο. Έχει τέσσερα χρώματα που είναι κόκκινο, κίτρινο, μπλε και πράσινο. Έχει ένα μεγάλο κουμπί που είναι αόρατο και μέσα έχει ένα ζάρι που δείχνει αριθμούς για να κινηθούν τα πιόνια. Τα πιόνια είναι μόνο πέντε. Τα πιόνια κάνουν ένα γύρο και όποια ομάδα κερδίσει παίρνει έναν πόντο, αλλά πρέπει να τύχουν έξι και μετά ξεκινάει το παιχνίδι.

Μαρκέλλα

 
Μια ιστορία για μια φωλιά πουλιών μέσα στο δάσος

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Λυδία το χελιδόνι. Ζούσε στο δάσος μαζί με τον Μπιμπιρίκο τον άντρα της. Είχαν φτιάξει μια φωλιά, γιατί η Λυδία θα γεννούσε αβγά. Έκρυψαν τη φωλιά τους πολύ καλά, γιατί τα πουλιά έχουν πολλούς εχθρούς.

Μαρία Τσ.

 

Μια φορά κι έναν καιρό είχα πάει με την πρώτη μου ξαδέρφη στο δάσος για να πάρουμε ξύλα. Ξαφνικά είδαμε μια φωλιά.  "Θα είναι φωλιά αετού", λέω. Αλλά ήταν κάτω στο έδαφος! "Ας την ανεβάσουμε", λέει η ξαδέρφη μου. "Ναι".

Την σηκώσαμε, αλλά τότε έρχεται ένας καλός αετός. Το χαϊδέψαμε. Ξαφνικά έσπασε το αβγό και βγήκε ένα πολύ γλυκούλι πουλάκι.

Ειρήνη

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας γλάρος που έμενε με τη μαμά του. Ύστερα από λίγες μέρες ο γλάρος μεγάλωσε λίγο. Όμως, μια μέρα ο γλάρος, που έγινε δεκαπέντε χρονών, πήγε στο δάσος μόνος του και βρήκε μια γλαρίνα που ήταν δώδεκα χρονών. Μετά γύρισαν μαζί πίσω στο σπίτι του γλάρου για να ρωτήσουν τη μαμά του αν μπορούσαν να παντρευτούν. Εκείνη τους είπε "ναι"!

Έκαναν δέκα αβγά. Τότε ο γλάρος με τη βοήθεια ενός άλλου πουλιού φτιάξανε μια πελώρια φωλιά, για να προστατέψουν τα αβγά τους από τον εχθρό. Όταν μάθανε να πετούν και τα δέκα, πήγαν όλοι μαζί στις καταγάλανες θάλασσες!

Δέσποινα

 

Μια φορά κι έναν καιρό σ' ένα δάσος μακρινό, στην κορυφή ενός δέντρου, ένα πουλάκι (καρδερίνα) έφτιαξε τη φωλιά του. Γέννησε τέσσερα αβγά και σε λίγο βγήκανε  τέσσερα μικρά πουλάκια. Η μαμά τους τα τάιζε και τα πρόσεχε από τους εχθρούς του: τα γεράκια, τους αετούς και άλλα αρπαχτικά πουλιά. Μετά από μέρες που μεγάλωσαν, πέταξαν μόνα τους στη φύση.

Κι έζησαν αυτά καλά κι εμείς καλύτερα.

Νεφέλη

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μέσα σε ένα μεγάλο δάσος ένα πολύχρωμο πουλί. Πάνω σε ένα κλαδί ενός ψηλού δέντρου έφτιαξε τη φωλιά του. Μετά από λίγες μέρες γέννησε δύο μικρά αβγά. Την επόμενη μέρα ήρθε ένα πολύ μεγάλο κοράκι και προσπάθησε να πάρει τα αβγά. Το πουλάκι νίκησε τον εχθρό και έτσι γλίτωσαν τα αβγά.

Φίλιππος

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδάκι μέσα στο δάσος που έψαχνε τη μαμά του. Ακούει ένα θόρυβο, βλέπει ένα πουλί τρομαγμένο να πετάει γύρω γύρω από τη φωλιά του, που είχε μέσα τα αβγά του. Σηκώνει το παιδάκι τα μάτια του στον ουρανό και βλέπει ένα αετό. Ο αετός είναι εχθρός για τα πουλιά και τα αβγά τους.

Γιώργος

 

Μια φορά κι έναν καιρό  ήταν ένα καταπράσινο δάσος. Ένα πουλί έφτιαξε τη φωλιά του στην κορυφή του δέντρου. Μέσα στη φωλιά του άφησε τα αβγά και πήγε στο δάσος να ψάξει για τροφή. Ο εχθρός, βλέποντας το πουλί να φεύγει, ορμάει στη φωλιά του. Αρπάζει το αβγό και πέταξε πολύ ψηλά. Ο εχθρός όμως δεν είχε καταλάβει ότι πήρε το σπασμένο αβγό. Το πουλί χάρηκε που βρήκε το αβγό στη θέση του.

Γιάννης

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σ' ένα δάσος ένα πουλί. Έφτιαξε μια φωλιά για να γεννήσει τα αβγά του. Γέννησε τα αβγά του στη φωλιά και τα άφησε για λίγο να πάει να βρει τροφή να φάει. Όταν γύρισε, είδε ότι ο εχθρός του είχε σπάσει τα αβγά. Από τότε το πουλί δεν άφησε ξανά τα αβγά μόνα τους.

Θανάσης Κ.

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήτανε ένα κοριτσάκι που την έλεγαν Πηνελόπη. Η Πηνελόπη βγήκε έξω μια βόλτα με το σκύλο της στο πάρκο που έμοιαζε σαν ένα μικρό δάσος. Ξαφνικά άρχισε ο σκύλος να γαβγίζει. Η Πηνελόπη έτρεξε να δει τι έγινε και είδε κάτω μία φωλιά με δύο αβγά. Το πουλί καθόταν πάνω στα αβγά για να τα φυλάξει από τους εχθρούς. Η Πηνελόπη πήρε τη φωλιά και την έβαλε στο δέντρο.

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Χριστίνα

 

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα δάσος υπήρχε μία φωλιά. Ένα πουλί είχε μαζέψει, ένα ένα, πολλά κλαδάκια, για να φτιάξει αυτή τη φωλιά. Ύστερα ήρθε η στιγμή που στη φωλιά αυτή έκανε τα αβγά του. Έπρεπε όμως ν ατα ζεστάνει με την κοιλιά του και να τα φροντίζει συνέχεια.

Όμως ένα πρωί, καθώς πήγαινε να βρει την τροφή του, άφησε μόνα τους τα αβγά. Όταν γύρισε, τα είχε πάρει ένας εχθρός. Τότε κατάλαβε πως δεν έπρεπε ποτέ πια να αφήνει μόνα τους τα αβγά στη φωλιά.

Παναγιώτης

 

Μια φορά κι έναν καιρό πήγαμε μια εκδρομή στο δάσος. Περισσότερο απ' όλα μού έκανε εντύπωση μία φωλιά με δύο αβγά που είχανε πέσει από το δέντρο. Αμέσως σκεφτήκαμε να βάλουμε τη φωλιά στο κλαδί του δέντρου. Εκείνη τη στιγμή πλησίασε ένα όμορφο πουλί. Πρέπει να ήταν η μαμά των δύο μικρών πουλιών. Νόμιζε ότι είμαστε εχθροί και θέλαμε να πάρουμε τα αβγά της.

Μαρκέλλα

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδάκι που το λέγανε Νικόλα. Ένα πρωί πήγε στο δάσος με τη μαμά του να κόψουν ξύλα. Καθώς προχωρούσαν είδαν μια φωλιά πάνω σ΄ένα κλαδί με τρία αβγά. Μετά από λίγο ήρθε ένα πουλί. Ο Νικόλας χάρηκε, γιατί νόμιζε πως ήρθε η μαμά τους. Όμως καθώς το παρατηρούσε, είδε το πουλί να προσπαθεί να τα φάει. Δεν ήταν η μαμά τους αλλά ένας εχθρός. Φώναξε τη μαμά του και μαζί έδιωξαν το πουλί. Έτσι σώθηκαν τα αβγά που μετά από μέρες έγιναν όμορφα πουλάκια.

Σπύρος

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σε ένα δάσος ένα πουλί που είχε φτιάξει μια φωλιά πάνω σε ένα δέντρο. Στη φωλιά αυτή γέννησε τα αβγά του και τα κλώσαγε μέχρι να μεγαλώσουν. Μια μέρα εμφανίστηκε ένας λύκος που ήταν εχθρός τους. Ο λύκος ήταν πεινασμένος και κουνούσε δυνατά το δέντρο για να πέσουν τα πουλιά ώστε να τα φάει. Τη φασαρία την άκουσαν τα άλλα πουλιά που ήταν γύρω γύρω. Τότε όλα μαζί επιτέθηκαν στο λύκο. Ο λύκος τότε φοβήθηκε και άφυγε από εκεί.

Μαρία Δ.

 

Μια φορά κι έναν καιρό πήγαινα στο δάσος και είδα μια φωλιά που την είχε φτιάξει ένα πουλί που είχε κάνει δύο αβγά μέσα στη φωλιά. Μία στιγμή πέρασε ο εχθρός της ο αετός για ν ατης αρπάξει τα αβγά. Όμως τα προστάτεψε και αυτός δεν μπόρεσε να τα πάρει. Αργότερα τα αβγά γίνανε πουλιά και μεγαλώσανε ευτυχισμένα.

Βασιλική

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα πουλί που έφτιαχνε μια φωλιά. Μια μέρα έφτιαξε τη φωλιά. Εκείνη την ώρα μπήκε μέσα και άρχισε να κάνει αβγά. Μετά βγήκανε μικρά πουλάκια. Στη συνέχεια ήρθε ένα εχθρός και το πουλί έφυγε να ζητήσει βοήθεια στο δάσος. Ήρθε ο λύκος, έφαγε τον εχθρό και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Ανδρέας

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα δάσος. Εκεί ζούσαν πολλά πουλιά και ζώα. Τα πουλιά έφτιαχναν φωλιές στα δέντρα και μέσα άφηναν τα αβγά τους. Επειδή οι φωλιές βρίσκονταν ψηλά, ο εχθρός δεν μπορούσε να πάρει τα αβγά του. Έτσι τα πουλάκια ήταν ευχαριστημένα.

Θανάσης Μ.

 

Μια φορά κι έναν καιρό μέσα στο πυκνό δάσος υπήρχε μια φωλιά. Την είχε φτιάξει ένα πουλί, για να γεννήσει τα αβγά του. Ήταν προφυλαγμένη από τους εχθρούς, γιατί ήταν χτισμένη στα ψηλά κλαριά και καλυμμένη με πολλά φύλλα.

Ραφαηλία

 
<< Start < Prev 1 2 Next > End >>

Page 1 of 2