Η κοιλάδα με τις πεταλούδες

"Η κοιλάδα με τις πεταλούδες" της Ελένης Δικαίου.

{ISBN 978-960-16-1527-1}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Στο όχι και πολύ μακρινό μέλλον δύο δωδεκάχρονα παιδιά, ο Ζώης και η Κόρα, αποφασίζουν να παίξουν ένα "παράξενο"  παιχνίδι. Ξέρουν πως, για να γίνει αυτό, πρέπει να βγουν έξω από το διάφανο θόλο που προστατεύει την πόλη τους, στην ερημιά μιας παλιάς λίμνης που έχει αποξηρανθεί.

Δεν έχουν υπολογίσει τη βροχή που πέφτει συνέχεια τον τελευταίο καιρό, ούτε πως αυτό που εκείνοι ξεκίνησαν σαν παιχνίδι έχει τους δικούς του κανόνες, ολότελα διαφορετικούς από κείνους των παιχνιδιών που έπαιζαν μέσα από τις οθόνες τους.


Δεν ξεχνάμε να σημειώνουμε τους ήρωες που συναντάμε κατά την ανάγνωση. Με την ολοκλήρωση κάθε κεφαλαίου γράφουμε από μια-δυο προτάσεις για την εξέλιξη της ιστορίας, το τι γίνεται σε αυτό το κεφάλαιο. Αν ενώσουμε όλες τις προτάσεις, έχουμε βγάλει την περίληψη όλης της ιστορίας.

Ό,τι διαβάζετε και σας κινεί το ενδιαφέρον, μπορείτε να το εικονογραφήσετε με μία ή περισσότερες ζωγραφιές. Ακόμα καλύτερα, σκεφτείτε να βάλετε τις ζωγραφιές σας σε σειρά, ώστε μέσα από αυτές να μπορούμε να αφηγηθούμε την ιστορία! Το μόνο που χρειάζεται είναι ΦΑΝΤΑΣΙΑ!

 

Οι ιστορίες της λογοτεχνίας είναι ταξίδια στα βαθύτερα μέρη του νου.