Εσύ ο ίδιος τι κάνεις για ν' αλλάξει ο κόσμος μας προς το καλύτερο;

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

"Εσύ ο ίδιος τι κάνεις για ν' αλλάξει ο κόσμος μας προς το καλύτερο;"

Αντώνης Σαμαράκης, συγγραφέας

 

1. Θα έδειχνα σε όλους τους ανθρώπους ότι όλοι είμαστε ίσοι, δεν πειράζει αν κάποιος έχει σκούρο ή ανοιχτό δέρμα, αν είναι ξανθός ή μελαχρινός, αν φοράει γυαλιά ή όχι. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ.

2. Υπάρχουν και πολλές ασθένειες που αφανίζουν πολλούς ανθρώπους. Θα προσπαθούσα να έφτιαχνα νοσοκομεία, να μην υπήρχε έλλειψη στα φάρμακα και όσοι δεν έχουν χρήματα να έρχονται στα νοσοκομεία δωρεάν.

3. Άλλο πρόβλημα είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος. θα πρότεινα σε όλους τους κατοίκους του πλανήτη να μην χρησιμοποιούν μέσα μεταφοράς που ρυπαίνουν, αλλά όταν μετακινούνται να παίρνουν ποδήλατα. Να φυτεύουν δέντρα και να μην τα κόβουν.

Αρίσα

 

Υπάρχουν πολλές δυσκολίες στη ζωή κάποιων ανθρώπων. Ζούνε σε συνθήκες πολέμου, φτώχειας, ρατσισμού, αλλά και στην επίδραση ναρκωτικών. Όμως δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα μόνο οι άνθρωποι, αλλά και το περιβάλλον. Για αυτό πρέπει κάτι να κάνουμε όλοι.

Για να βοηθήσουμε πρέπει να σώσουμε τη φύση και να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Δεν πρέπει να πετάμε σκουπίδια για να μολύνουμε το περιβάλλον.

Όσο για το πρόβλημα του ρατσισμού: Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει μιλήσει άσχημα για κάποιον. Αυτό πρέπει να σταματήσει σε όσο μεγαλύτερο βαθμό μπορούμε.

Κατά τη γνώμη μου για τα άλλα προβλήματα δεν μπορώ να κάνω πολλά τώρα που είμαι μικρή, αλλά οι πιο ισχυροί σίγουρα μπορούν.

Έφη

 

Για να κάνω η ίδια τον κόσμο προς το καλύτερο, όπως μπορώ, θα προσπαθήσω να μην ρυπαίνω το περιβάλλον π.χ. θα κυκλοφορούσα περισσότερες φορές με τα πόδια παρά με τ' αυτοκίνητο. Επίσης, θα έπαιρνα μέρος σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, δηλαδή θα πρόσφερα ένα χρηματικό ποσό, κάποια ρούχα που δεν μου είναι απαραίτητα, φάρμακα κ.λπ. Ακόμα, θα σέβομαι και θα θεωρώ όλους τους ανθρώπους ίσους, ακόμα και αν έχουν διαφορετικό χρώμα ή θρησκεία ή αν έχουν κάποιο σωματικό πρόβλημα.

Επίσης, θεωρώ ότι η εθελοντική εργασία είναι πολύ σημαντική για την πρόοδο μιας χώρας.

Βαλέρια

 

Εγώ θα δημιουργούσα σε κάθε δήμο της Ελλάδας ομάδες περιβαλλοντικές. Έτσι οι άνθρωποι, όπου θα βλέπουν σκουπίδια, θα μπορούν να ενημερώνουν τις ομάδες.

Επίσης, θα απαγόρευα την κυκλοφορία ναρκωτικών στη χώρα και θα τοποθετούσα ομάδες που θα κάνουν περιπολίες στις πιο κακόφημες γειτονιές.

Εγώ θα τους έδινα διάφορα παραδείγματα προβολής ρατσισμού και εθνικισμού είτε με σκίτσα είτε με πράξεις για να καταλάβουν τι συμβαίνει στην πραγματικότητα κι ίσως αλλάξουν γνώμη.

Παναγιώτα

 

Θα πήγαινα εθελοντικά να βοηθήσω τους άρρωστους δίνοντάς τους φάρμακα. Επίσης, θα έδινα τρόφιμα και νερό στους φτωχούς ανθρώπους. Θα σταματούσα τους πολέμους προσπαθώντας ννα τους δείξω τα αρνητικά του.

Γιώργος