Ένας κούκος δεν φέρνει την Άνοιξη. Είναι αλήθεια;

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Κατά τη γνώμη μας, η "Όαση Ειρήνης" είνια το κατάλληλο μέρος για την ένωση των δύο αυτών κοινοτήτων: του Ισραήλ και της Παλαιστίνης. Αυτό αποδεικνύει ότι το σχολείο είναι το καλύτερο μέσο εκμάθησης ώστε να συνυπάρχουμε με ειρήνη.

Πρώτα απ' όλα, τα παιδιά διδάσκονται όχι μόνο τις δύο γλώσσες, αλλά και τις ιστορίες του κάθε λαού. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, διότι στα κοινά σχολεία ο καθένας υποστηρίζει τη δική του οπτική στην ιστορία, ρίχνοντας πάντα το φταίξιμο στους άλλους λαούς.

Ένα ακόμα επιχείρημα είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν να συνεργάζονται με ειρήνικό τρόπο, με αποτέλεσμα να ξεχνιόνται τα σημάδια που αφήνει ο πόλεμος.

Τελικά, τα παιδιά με τα παραδείγματά τους βοηθούν τους δύο πολιτισμούς να συνυπάρχουν ειρηνικά. Κι αυτό τους δίνει την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Β.Α.Π.Ε.

 

Κατανοώ τη δική σου άποψη, αλλά εγώ προσωπικώς, πιστεύω ότι είναι ένα σχολείο που μπορεί να προχωρήσει τον πολιτισμό και να μας βοηθήσεις στο μέλλον. Κατά τη γνώμη μας, δεν μπορεί να σταματήσει έναν πόλεμο, αλλά μπορεί να κάνει τους ανθρώπους χρήσιμους ο ένας στον άλλο και όλους μαζί στην κοινωνία.

Δημήτρης Τσ., Χρήστος Π.

 

[...] Τα παιδιά μπορούν να πείσουν τους γονείς και τους συγγενείς τους να κάνουν ειρήνη.

Άννα, Ελένη

 

[...] Έτσι μπορούν οι άνθρωποι να δουλέψουν από την αρχή για μια όμορφη ζωή [...]

Ζπέντα

 

Αυτό το σχολείο δεν μπορεί να φέρει την ειρήνη, γιατί η ειρήνη δεν μπορεί να έρθει από ένα μεμονωμένο σχολείο, αλλά από χιλιάδες φιλειρηνικά σχολεία. Παρόλα αυτά, το σχολείο αυτό κάνει ένα βήμα προς την ειρήνη. Ένα βήμα που μπορεί, όμως, να μην είναι αρκετό να φέρει την ειρήνη από μόνο του, αλλά μπορεί να παρακινήσει κι άλλα σχολεία να ακολουθήσουν το παράδειγμά του. Και ίσως ύστερα από πολλά παρόμοια βήματα να έρθει η πολυπόθητη ειρήνη.

Σπύρος

 

[...] Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αυτούς τους δύο λαούς είναι μεγάλες, που δεν φτάνει αυτό το σχολείο για να φέρει την ειρήνη. Για ναι γίνει ειρήνη πρέπει να γίνουν πιο πολλά, χιλιάδες τέτοια σχολεία.

Δημήτρης Μπ.

 

Πιστεύω ότι η Όαση της Ειρήνης είναι ένα σχολείο που μπορεί να φέρει την ειρήνη.

Τα παιδιά εκεί μαθαίνουν πράγματα για τον πολιτισμό και των δύο χωρών. Τα παιδιά αυτά θα μπορέσουν να διδάξουν αυτά που μαθαίνουν, μακριά από φανατισμούς, στους συγγενείς και στους φίλους τους. Έτσι, όλοι θα μάθουν για το σχολείο αυτό και τι κατορθώνει να κάνει. Οι μεγάλοι θα δουν ότι τα παιδιά εκεί είναι ευτυχισμένα και θα καταλάβουν πως ο πόλεμος δεν βοηθάει τελικά κανέναν.

Η Όαση της Ειρήνης φέρνει τη χαρά στα πρόσωπα των παιδιών. Το σχολείο αυτό μου προκαλεί χαρά, συγκίνηση και ευτυχία. Μακάρι να υπήρχαν περισσότερα τέτοια σχολεία.

Γιώργος