Μια ιστορία για μια φωλιά πουλιών μέσα στο δάσος

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Λυδία το χελιδόνι. Ζούσε στο δάσος μαζί με τον Μπιμπιρίκο τον άντρα της. Είχαν φτιάξει μια φωλιά, γιατί η Λυδία θα γεννούσε αβγά. Έκρυψαν τη φωλιά τους πολύ καλά, γιατί τα πουλιά έχουν πολλούς εχθρούς.

Μαρία Τσ.

 

Μια φορά κι έναν καιρό είχα πάει με την πρώτη μου ξαδέρφη στο δάσος για να πάρουμε ξύλα. Ξαφνικά είδαμε μια φωλιά.  "Θα είναι φωλιά αετού", λέω. Αλλά ήταν κάτω στο έδαφος! "Ας την ανεβάσουμε", λέει η ξαδέρφη μου. "Ναι".

Την σηκώσαμε, αλλά τότε έρχεται ένας καλός αετός. Το χαϊδέψαμε. Ξαφνικά έσπασε το αβγό και βγήκε ένα πολύ γλυκούλι πουλάκι.

Ειρήνη

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένας γλάρος που έμενε με τη μαμά του. Ύστερα από λίγες μέρες ο γλάρος μεγάλωσε λίγο. Όμως, μια μέρα ο γλάρος, που έγινε δεκαπέντε χρονών, πήγε στο δάσος μόνος του και βρήκε μια γλαρίνα που ήταν δώδεκα χρονών. Μετά γύρισαν μαζί πίσω στο σπίτι του γλάρου για να ρωτήσουν τη μαμά του αν μπορούσαν να παντρευτούν. Εκείνη τους είπε "ναι"!

Έκαναν δέκα αβγά. Τότε ο γλάρος με τη βοήθεια ενός άλλου πουλιού φτιάξανε μια πελώρια φωλιά, για να προστατέψουν τα αβγά τους από τον εχθρό. Όταν μάθανε να πετούν και τα δέκα, πήγαν όλοι μαζί στις καταγάλανες θάλασσες!

Δέσποινα

 

Μια φορά κι έναν καιρό σ' ένα δάσος μακρινό, στην κορυφή ενός δέντρου, ένα πουλάκι (καρδερίνα) έφτιαξε τη φωλιά του. Γέννησε τέσσερα αβγά και σε λίγο βγήκανε  τέσσερα μικρά πουλάκια. Η μαμά τους τα τάιζε και τα πρόσεχε από τους εχθρούς του: τα γεράκια, τους αετούς και άλλα αρπαχτικά πουλιά. Μετά από μέρες που μεγάλωσαν, πέταξαν μόνα τους στη φύση.

Κι έζησαν αυτά καλά κι εμείς καλύτερα.

Νεφέλη

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε μέσα σε ένα μεγάλο δάσος ένα πολύχρωμο πουλί. Πάνω σε ένα κλαδί ενός ψηλού δέντρου έφτιαξε τη φωλιά του. Μετά από λίγες μέρες γέννησε δύο μικρά αβγά. Την επόμενη μέρα ήρθε ένα πολύ μεγάλο κοράκι και προσπάθησε να πάρει τα αβγά. Το πουλάκι νίκησε τον εχθρό και έτσι γλίτωσαν τα αβγά.

Φίλιππος

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδάκι μέσα στο δάσος που έψαχνε τη μαμά του. Ακούει ένα θόρυβο, βλέπει ένα πουλί τρομαγμένο να πετάει γύρω γύρω από τη φωλιά του, που είχε μέσα τα αβγά του. Σηκώνει το παιδάκι τα μάτια του στον ουρανό και βλέπει ένα αετό. Ο αετός είναι εχθρός για τα πουλιά και τα αβγά τους.

Γιώργος

 

Μια φορά κι έναν καιρό  ήταν ένα καταπράσινο δάσος. Ένα πουλί έφτιαξε τη φωλιά του στην κορυφή του δέντρου. Μέσα στη φωλιά του άφησε τα αβγά και πήγε στο δάσος να ψάξει για τροφή. Ο εχθρός, βλέποντας το πουλί να φεύγει, ορμάει στη φωλιά του. Αρπάζει το αβγό και πέταξε πολύ ψηλά. Ο εχθρός όμως δεν είχε καταλάβει ότι πήρε το σπασμένο αβγό. Το πουλί χάρηκε που βρήκε το αβγό στη θέση του.

Γιάννης

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σ' ένα δάσος ένα πουλί. Έφτιαξε μια φωλιά για να γεννήσει τα αβγά του. Γέννησε τα αβγά του στη φωλιά και τα άφησε για λίγο να πάει να βρει τροφή να φάει. Όταν γύρισε, είδε ότι ο εχθρός του είχε σπάσει τα αβγά. Από τότε το πουλί δεν άφησε ξανά τα αβγά μόνα τους.

Θανάσης Κ.

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήτανε ένα κοριτσάκι που την έλεγαν Πηνελόπη. Η Πηνελόπη βγήκε έξω μια βόλτα με το σκύλο της στο πάρκο που έμοιαζε σαν ένα μικρό δάσος. Ξαφνικά άρχισε ο σκύλος να γαβγίζει. Η Πηνελόπη έτρεξε να δει τι έγινε και είδε κάτω μία φωλιά με δύο αβγά. Το πουλί καθόταν πάνω στα αβγά για να τα φυλάξει από τους εχθρούς. Η Πηνελόπη πήρε τη φωλιά και την έβαλε στο δέντρο.

Κι έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Χριστίνα

 

Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα δάσος υπήρχε μία φωλιά. Ένα πουλί είχε μαζέψει, ένα ένα, πολλά κλαδάκια, για να φτιάξει αυτή τη φωλιά. Ύστερα ήρθε η στιγμή που στη φωλιά αυτή έκανε τα αβγά του. Έπρεπε όμως ν ατα ζεστάνει με την κοιλιά του και να τα φροντίζει συνέχεια.

Όμως ένα πρωί, καθώς πήγαινε να βρει την τροφή του, άφησε μόνα τους τα αβγά. Όταν γύρισε, τα είχε πάρει ένας εχθρός. Τότε κατάλαβε πως δεν έπρεπε ποτέ πια να αφήνει μόνα τους τα αβγά στη φωλιά.

Παναγιώτης

 

Μια φορά κι έναν καιρό πήγαμε μια εκδρομή στο δάσος. Περισσότερο απ' όλα μού έκανε εντύπωση μία φωλιά με δύο αβγά που είχανε πέσει από το δέντρο. Αμέσως σκεφτήκαμε να βάλουμε τη φωλιά στο κλαδί του δέντρου. Εκείνη τη στιγμή πλησίασε ένα όμορφο πουλί. Πρέπει να ήταν η μαμά των δύο μικρών πουλιών. Νόμιζε ότι είμαστε εχθροί και θέλαμε να πάρουμε τα αβγά της.

Μαρκέλλα

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα παιδάκι που το λέγανε Νικόλα. Ένα πρωί πήγε στο δάσος με τη μαμά του να κόψουν ξύλα. Καθώς προχωρούσαν είδαν μια φωλιά πάνω σ΄ένα κλαδί με τρία αβγά. Μετά από λίγο ήρθε ένα πουλί. Ο Νικόλας χάρηκε, γιατί νόμιζε πως ήρθε η μαμά τους. Όμως καθώς το παρατηρούσε, είδε το πουλί να προσπαθεί να τα φάει. Δεν ήταν η μαμά τους αλλά ένας εχθρός. Φώναξε τη μαμά του και μαζί έδιωξαν το πουλί. Έτσι σώθηκαν τα αβγά που μετά από μέρες έγιναν όμορφα πουλάκια.

Σπύρος

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σε ένα δάσος ένα πουλί που είχε φτιάξει μια φωλιά πάνω σε ένα δέντρο. Στη φωλιά αυτή γέννησε τα αβγά του και τα κλώσαγε μέχρι να μεγαλώσουν. Μια μέρα εμφανίστηκε ένας λύκος που ήταν εχθρός τους. Ο λύκος ήταν πεινασμένος και κουνούσε δυνατά το δέντρο για να πέσουν τα πουλιά ώστε να τα φάει. Τη φασαρία την άκουσαν τα άλλα πουλιά που ήταν γύρω γύρω. Τότε όλα μαζί επιτέθηκαν στο λύκο. Ο λύκος τότε φοβήθηκε και άφυγε από εκεί.

Μαρία Δ.

 

Μια φορά κι έναν καιρό πήγαινα στο δάσος και είδα μια φωλιά που την είχε φτιάξει ένα πουλί που είχε κάνει δύο αβγά μέσα στη φωλιά. Μία στιγμή πέρασε ο εχθρός της ο αετός για ν ατης αρπάξει τα αβγά. Όμως τα προστάτεψε και αυτός δεν μπόρεσε να τα πάρει. Αργότερα τα αβγά γίνανε πουλιά και μεγαλώσανε ευτυχισμένα.

Βασιλική

 

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα πουλί που έφτιαχνε μια φωλιά. Μια μέρα έφτιαξε τη φωλιά. Εκείνη την ώρα μπήκε μέσα και άρχισε να κάνει αβγά. Μετά βγήκανε μικρά πουλάκια. Στη συνέχεια ήρθε ένα εχθρός και το πουλί έφυγε να ζητήσει βοήθεια στο δάσος. Ήρθε ο λύκος, έφαγε τον εχθρό και ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα.

Ανδρέας

 

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα δάσος. Εκεί ζούσαν πολλά πουλιά και ζώα. Τα πουλιά έφτιαχναν φωλιές στα δέντρα και μέσα άφηναν τα αβγά τους. Επειδή οι φωλιές βρίσκονταν ψηλά, ο εχθρός δεν μπορούσε να πάρει τα αβγά του. Έτσι τα πουλάκια ήταν ευχαριστημένα.

Θανάσης Μ.

 

Μια φορά κι έναν καιρό μέσα στο πυκνό δάσος υπήρχε μια φωλιά. Την είχε φτιάξει ένα πουλί, για να γεννήσει τα αβγά του. Ήταν προφυλαγμένη από τους εχθρούς, γιατί ήταν χτισμένη στα ψηλά κλαριά και καλυμμένη με πολλά φύλλα.

Ραφαηλία