Δημιουργίες λογοτεχνίας
Το περιβόλι του Σαμίχ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

- (Βαγγελίτσα) Θελώ να ζωγραφίσεις μιαν αυλή που να 'χει στη μέση μια ροδιά με τα πιο όμορφα ρόδα του κόσμου κι από κάτω παιδιά να παίζουν και να σκαρφαλώνουν στα κλαδιά της.

- (Ρασμίγια) Θα τη ζωγραφίσω τη ροδιά σου και θα σου τη χαρίσω όταν ξανάρθεις, μου υποσχέθηκε.

Από το βιβλίο "Το διπλό ταξίδι" της Λίτσας Ψαραύτη.

Εμείς υλοποιήσαμε την υπόσχεση της Ρασμίγια.

Αυτές είναι οι ζωγραφιές μας:

Μάριος

Νικολέτα

Τζ.

Γεωργία

 
Ο δικός μας Μικρός Πρίγκιπας

Τεταρτη 29 Μαΐου 2013

Γύρισε και βρήκε το λουλούδι του

το χαιρέτησε και το λουλούδι αμέσως ξεράθηκε.

Μα λέει ο Μικρός Πρίγκιπας:

"Έπρεπε να μείνω κοντά του,

μετάνιωσα για ό,τι έκανα.

Ξεράθηκε γιατί δεν έκατσα δίπλα του,

ξεράθηκε γιατί...

Μα τι λέω... Ό,τι και να πω τώρα είναι αργά

εκείνη την ώρα...

Να μή λέω ότι φταίει ο εαυτός μου.

Τώρα αυτό που πρέπει να κάνω είναι να το ξεχάσω

θα το βλέπω στα όνειρά μου".

Γεωργία

 

Όταν ο Μικρός Πρίγκιπας έφυγε απ΄τη Γη, ξεκίνησε για τον πλανήτη του. Καθώς πήγαινε, σταμάτησε σ' έναν μεγάλο πλανήτη για λίγα τρόφιμα. εκεί τον υποδέχτηκαν, του έδωσαν πολλά φρούτα και νερό. Αυτός ο πλανήτης είχε ψηλά δέντρα, πολύχρωμα λουλύδια και πάρα πολλά ποτάμια. Εκεί ο Μικρός Πρίγκιπας έκατσε πολύ καιρό. Κάθε μέρα σ' εκείνον τον πλανήτη ήταν γιορτή. Κάθε μέρα έσφαζαν αρνιά και έτρωγαν. Αυτό το έκαναν επειδή δεν είχε ποτέ κανείς επισκεφτεί τον πλανήτη τους. Ήθελαν να του συμπεριφερθούν πολύ όμορφα για να μείνει εκεί για πάντα.

Μετά από ένα χρόνο ο Μικρός Πρίγκιπας τους ανακοίνωσε ότι έπρεπε να φύγει. Εκείνοι τον παρακάλεσαν να μην φύγει, αλλά αυτός τους απάντησε ότι του είχε λείψει πάρα πολύ ο πλανήτης του. Μπήκε στο διαστημόπλοιο και ξεκίνησε για τον πλανήτη του.

Μετά από μία βδομάδα έφτασε. Χάρηκε τόσο πολύ που είδε ξανά το λουλούδι του. Το πότισε και το φρόντισε όσο ποτέ άλλοτε. Ο Μικρός Πρίγκιπας έκατσε να δει το ηλιοβασίλεμα.

Μετά από τρία χρόνια ήρθε ο φίλος του από τη Γη και ζήσανε για πάντα ευτυχισμένοι στο μικρό πλανήτη του Μικρού Πρίγκιπα.

Νικολέτα

 

Ο Μικρός Πρίγκιπας μόλις γύρισε στον πλανήτη του, ξαναβρήκε τους παλιούς του φίλους όπως πριν. Πέρναγε πάντα ωραία και έμεινε εκεί για πάντα. βρήκε το τριαντάφυλλο και τα ξαναείπανε. Το αρνάκι δάγκωσε το τριαντάφυλλο, αλλά μετά τα ξαναβρήκανε. Δεν ξανατσακώθηκαν ποτε πια. Γίνανε για πάντα φίλοι.

Τάσος Μ.

 

Ο Μικρός Πρίγκιπας έφυγε απ' τη Γη και πήγε στ' άστρα. Είχε πει στο φίλο του πριν φύγει: "να κοιτάξεις στ' άστρα και αν δεις κάποιον να σε χαιρετάει, θα είμαι εγώ".

Όταν έφτασε ο ΜΙκρός Πρίγκιπας στα άστρα τον χαιρέτησε γιατί του το είχε υποσχεθεί. Μετά από πολύ καιρό, ο Μικρός Πρίγκιπας επέστρεψε στη Γη με το τριαντάφυλλο και τα αρνάκια.

Αλεξάνδρα Σοφία

 

Ο Μικρός Πρίγκιπας πήγε στον πλανήτη του και ευχαριστήθηκε πολύ που είδε το λουλούδι του μαζί με το αρνάκι. Καθάρισε ξανά τα ηφαίστειά του και χάρηκε πολύ που είδε πάλι το ηλιοβασίλεμα. Όμως την άλλη μέρα ο Μικρός Πρίγκιπας έγινε αστέρι και έβλεπε τονπλανήτη του από μακριά. Έτσι τελείωσε η ιστορία.

Μάριος

 

[...] Όμως ο Μικρός Πρίγκιπας είχε κουραστεί. Είχε κάνει ήδη πολλά ταξίδια. Αλλά τα κατάφερε, γιατί είχε κάνει τόσο κόπο και κράτησε την κούραση μέχρι που έφτασε στο τριαντάφυλλό του. Χάρηκε πάρα πολύ. Μιλούσε με το τριαντάφυλλο πώς τα πέρασε.

Τζ.

 

Τ.

 
Ο Μικρός Πρίγκιπας

Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Σκηνές από τον Μικρό Πρίγκιπα του Αντουάν ντε Σεντ-Εξιπερί.

Αγγελική

Αλ.

Αλεξάνδρα Σοφία

Γεωργία

Μάριος

Νικολέτα

Τ.

Τάσος Μ.

Τζ.

Χ.

 
Ένας συγγραφέας στο σχολείο μας

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 ο συγγραφέας του βιβλίου

"Οι χαμένοι φεγγαροκαθρέφτες" επισκέφτηκε το σχολείο μας.

 

Αυτά είναι ό,τι εμπνευστήκαμε από την ανάγνωση του παραμυθιού.

Χ.

Τζ.

Τάσος Μ.

Νικολέτα

Αλ.

Γεωργία

Ε.

Μάριος

Αλεξάνδρα-Σοφία

Αγγελική

 
Η πτώση του φύλλου που το έλεγαν Φρέντυ

Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

Τζ.