Εργασίες των μαθητών και μαθητριών του Στ' 2
Η συνέχεια της Φρουτοπίας

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

 

Άσπα

 

Διονύσης

Παντελία

Μυρσίνη

[...] κι έτσι, σε χρόνο ρεκόρ, είχε πέσει στο έδαφος. Βρισκόταν στη Δημοσιοτοπία, μια πόλη γεμάτη δημοσιογράφους. Ευτυχώς, εκεί οι άνθρωποι ήταν πολύ φιλόξενοι και φιλικοί, οπότε ο Πίκος δεν είχε να αντιμετώπισει κάποιο πρόβλημα.

Την επόμενη κιόλας μέρα έφυγε για την Φρουτοπία, όμως οι κάτοικοιτον συβούλεψαν να προσέχει στο δρόμο, γιατί μπορεί να συναντήσει πολλά παράξενα πράγματα. Στο δρόμο, ο Πίκος [...]

Θένη

 

Ο Πίκος Απίκος, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του, αντιμετώπισε πολλά προβλήματα όπως διακοπές της λειτουργίας του ανεμιστήρα, επιθέσεις και κουτσουλιές πουλιών και διάφορα άλλα. Αλλά το αποκορύφωμα ήταν όταν οι έλικες του ανεμιστήρα σταμάτησαν να κινούνται. Ήταν μολίς ο ήρωάς μας περνούσε πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό. Ευτυχώς γι' αυτόν, η σκάφη επέπλεε στο νερό.  Μετά από δύο μέρες, παλεύοντας με το κρύο, την πείνα και τον χρόνο, κατάφερε ν αφτάσει σ' ένα υπερβολικά μικρό νησάκι το οποίο είχε πάνω του ένα φτωχικό σπιτάκι στο οποίο ζούσε ένας γέρος και η ηλικιωμένη γυναίκα του. Αφού χαιρετήθηκαν φιλικά, οι μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι παρατήρησαν την ταλαιπωρία που είχε περάσει ο Πίκος Απίκος και του πρόσφεραν ένα πλούσιο γεύμα. Τους εξήγησε την ιστορία του και πώς βρέθηκε εκεί. Μετά ακολούθησε ένας απολαυστικός ύπνος.

Ύστερα, τα μάτια του πριν καλά καλά ανοίξουν, θαμπώθηκαν απ' το τεράστιο υπόγειο, τεχνολογικό μηχανουργείο. Οι άνθρωποι προσφέρθηκαν να του επισκευάσουν τη σκάφη. Δεν επισκευάστηκε απλώς, αλλά και αναβαθμίστηκε πλήρως! Εσωτερικός θάλαμος, δερμάτινο κάθισμα, υδραυλικό τιμόνι και ρόδες, δύο τουρμπίνες και άνοιγμα φτερών έξι μέτρα. Μπορούσε να λειτουργήσει ακόμα και με ηλιακή ενέργεια.

Ήταν ένα όνειρο για τον Πίκο Απίκο μιας και ήταν οικολόγος. Ήξερε ότι θα έφτανε στην Φρουτοπία γρήγορα και με ασφάλεια για να κάνει τις ανταποκρίσεις του για την εφημερίδα του "Τρέχα γύρευε". Πριν τους αποχαιρετήσει και χιλιοευχαριστήσει τον ανεφοδίασαν με φαγητό, διότι δεν είχε κάνει όυτε τα δύο πέμπτα του ταξιδιού. Χάρη στις τουρμπίνες έφτασε μέσα σε μισή ώρα στον μακρινό προορισμό του όπου και έκανε χαρούμενες διακοπές στη γιορτήτης ανεξαρτησίας.

Γιάννος

 

Ο Πίκος έφτασε στη Φρουτοπία με επιτυχία, αλλά του τελείωσαν οι μπαταρίες...

[...]

- Τι κάνετε εδώ συνήθως και πώς είναι οι άνθρωποι;

- Συνήθως γιορτάζουμε και καλοπαιρνάμε όλοι μαζί φιλικά. Δεν είμαστε ρατσιστές. Στα πάρτι μας είναι μαζί ντομάτες, αγγούρια, μήλα κ.ά.

- Και κάτι άσχετο: Μήπως έχετε μπαταρίες;

Παναγιώτης

 
Η μηχανή του χρόνου

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Μυρσίνη, Α.

Παντελία