Εκδρομή στο τραπέζι της γιαγιάς

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Μια μέρα πριν την παραμονή της Πρωτοχρονιάς πήραμε το αεροπλάνο για να πάμε στη Θεσσαλονίκη, στο σπίτι της γιαγιάς. Θα μας έβρισκε εκεί ο νέος χρόνος. Φτάσαμε το βράδυ και ήμασταν πολύ κουρασμένοι, γι' αυτό πέσαμε νωρίς για ύπνο.

Το πρωί η μαμά κι η γιαγιά έφτιαξαν πρωινό για όλους. Φάγαμε και βγήκαμε όλοι μαζί για να αγοράσουμε πράγματα, ώστε να κάνουμε ένα τραπέζι το βράδυ. Τα μαγαζιά ήταν γεμάτα, γιατί όλοι ψώνιζαν για το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Οι οσμές των μυρωδικών πλημμύριζαν τον αέρα.

Όταν γυρίσαμε εγώ κι η αδερφή μου είδαμε μία ταινία στην τηλεόραση, ενώ ο μπαμπάς κι η μαμά πίνανε χυμό. Η γιαγιά είδε μαζί μας την ταινία, αν και την είχε δει εκατομμύρια φορές. Ο χρυσός ήλιος της ημέρας άρχισε να δύει, οπότε ξεκινήσαμε να στρώνουμε το τραπέζι. Είχαμε ένα πολύ πλούσιο γεύμα και κάποια στιγμή έφτασε η αντίστροφη μέτρηση... 5, 4, 3, 2, 1 !!!

Εκείνη τη στιγμή ένιωθα χαρά, αλλά και λύπη, συγκίνηση κι ήμουν και χορτασμένη... Είναι φυσιολογικό αυτό; Τέλος πάντων, δεν θα ξεχάσω ποτέ την "εκδρομή" στο σπίτι και στο τραπέζι της γιαγιάς.

Έφη

Καλή χρονιά!