Άντζελμαν

Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Αγαπητέ κύριε Άγγελε,

Χαίρομαι που βλέπουμε μπροστά μας ένα σούπερ ήρωα. Αν θες να έρθεις σπίτι μου να σε γνωρίσω στους γονείς μου. Μετά θέλω να μου κάνεις μια χάρη: να κάνεις τα παιδιά μια βόλτα στον αέρα για να δουν πόσο δυνατός είσαι. Ήθελα και μία ακόμα χάρη να μου κάνεις: να μου δείξεις πώς να φτιάξω και εγώ ένα μικρό ρομπότ. Θα το ονομάσω Άντζελμαν για να σε θυμάμαι.

Μάριος

 

Θα τον είχα υποδεχτεί με χαρά, καλοσύνη και θα ήμουν πολύ χαρούμενος. θα τον ρώταγα πώς τα πέρασε εκεί που πήγε στον ουρανό και αν γνώρισε καινούριους φίλους. Κι αν υπήρχαν πολλά παιδιά όπως στη δική μας περιοχή.

Αν ήμουν σούπερ ήρωας σαν αυτόν, θα έσωζα ανθρώπους στην ανάγκη που είχαν και ιδιαίτερα τα παιδιά. Θα ήμουν πολύ χαρούμενος αν ήμουν σούπερ ήρωας να έσωζα τους ανθρώπους.

Τάσος Μ.

 

...

Τον ρώτησα αν θα ξαναφύγει, όμως εκείνος δεν μου απάντησε. Τότε κατάλαβα ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα και δεν τον ξαναρώτησα.

Τζ.

 

Εγώ θα τον υποδεχόμουνα με ζεστασία και με πολλή καλοσύνη, γιατί είναι πολύ καλός άνθρωπος ο κύριος Άγγελος. Γι' αυτό θα τον έβαζα στο σπίτι μου και θα του έλεγα να έρθει το βράδυ να φάμε το φαγητό που του αρέσει. ...

Αγγελική

 

Ο Άντζελμαν είχε ξανάρθει στη γη αλλά είδε πως δεν υπήρχε κανένας άνθρωπος και έτσι είπε να ξαναγυρίσει στο διάστημα. Μετά από πολλούς μήνες ξαναπήγε, γιατί εμφανίστηκε στη γειτονιά μου.

Τότε θα του έλεγα να έρθει μέσα στο σπίτι μου για να του δώσω νερό να πιεί και κάτι για να φάει. Να τον ρωτήσω πώς περνάει στο διάστημα. Θα τον ρώταγα, επίσης, τι ώρα επιστρέφει και όταν θα έφευγε για το διάστημα, θα ανέβαινα στην ταράτσα και θα τον χαιρετούσα.

Αλεξάνδρα-Σοφία


Θα τον υποδεχόμουνα με καλοσύνη. Θα τον ρώταγα: "Είδες άλλο φίλο σαν εμένα;" ...

Α.

 

...  Μια χάρη θέλω: να με πας μια βόλτα.

Γεωργία

 

... Αν ήμουν στη θέση του θα είχα σώσει όλο τον κόσμο. Θα ήθελα να δω αν υπήρχαν ρομπότ και στο τέλος θα έκανα κόλπα στον ουρανό.

Τ.Δ.

 

Εγώ θα υποδεχόμουνα τον κύριο Άγγελο με αγάπη, στοργή, κατανόηση, θαυμασμό, ενθουσιασμό, αλλά και με μεγάλη χαρά.

Νικολέτα