Μέρλιν εν δράσει

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Κάποτε σε μια πεδιάδα των παραμυθιών ζούσε ένας κακός μάγος: Ο Μέρλιν. Είχε πειστεί ότι μόνος του θα κατάφερνε να κατακτήσει όλο τον κόσμο των παραμυθιών. Αυτό το χαρτί είναι ένα μέρος από το ημερολόγιό του.

 

Όλοι οι ήρωες των παραμυθιών τρέχουν πανικόβλητοι πέρα-δώθε ψάχνοντας το ταίρι τους. Να λοιπόν πώς έγινε αυτό.

Το αρχικό σχέδιο ήταν να κατακτήσω όλον τον κόσμο με τη μαγεία μου. Έπειτα όμως θυμήθηκα πως και άλλοι ήρωες είχαν μαγείες. Τότε μου ήρθε στο μυαλό το σχέδιο Β'. Θα μπέρδευα τα παραμύθια. Έτσι και 'γινε. Αφού βεβαιώθηκα ότι δεν είχα κάνει λάθος, είπα ένα ξόρκι στα γρήγορα και έπεσα να κοιμηθώ. Το πρωί όταν ξύπνησα έτρεξα γρήγορα να δω τι γίνεται απ' το παράθυρο του πύργου μου.

Το θέαμα ήταν συγκλονιστικό. Συγκεκριμένα το να βλέπεις τη Σταχτοπούτα να φοράει το γοβάκι στον παπαστρούμφ ή την Αλίκη από τη χώρα των θαυμάτων να μεταμορφώνεται σε τέρας. Ο λύκος, η Ντόρα και ένας λαγός χόρευαν και τραγουδούσαν το "We did it", ενώ ο Σέξπιρ πολεμούσε τον κακό δράκο για να κατακτήσει την όμορφη Φιόνα που σκεφτόταν τον αγαπημένο της Δρακουμέλ που αγαπούσε τη Χιονάτη η οποία έπαιζε με το Σρεκ. Όσο για τα σκυλάκια της Δαλματίας, αυτά ετοιμάζανε πρεμιέρα με τα τρία γουρουνάκια και ο Μπομπ ο Σφουγγαράκης ζωγράφιζε με τον Ρούντολφ το ελαφάκι το σακίδιο της Ντόρας.

Γενικά όλο το τοπίο ήταν για γέλια. Δεν είχα λόγια να το περιγράψω, ήταν εξαίσιο. Μα το πιο αστείο ήταν η πρόταση γάμου από τον κ. Καβούρη προς την Τίνκερμπελ με ένα πεντάμορφο δαχτυλίδι, πράγμα πολύ παράξενο, γιατί στην πραγματικότητα είναι τσιγκούνης. Η μόνη λέξη που θα μπορούσε να χαρακτηρίσει το όλο θέαμα ήταν... μπερδεμένο.

Σε κάποια στιγμή δεν άντεξαν και άρχισαν να πανικοβάλλονταν και έτρεχαν πάνω-κάτω προσπαθώντας να βρουν το ταίρι τους. Άρχισαν να κάνουν πράγματα τρελά.

Παράδειγμα ο Πινόκιο τους αποκάλυψε ότι φορούσε ροζ εσώρουχο και η μύτη του δεν μεγάλωσε. Από τότε άρχισε να λέει όλο αλήθειες. Το πράμα είχε παραγίνει. Απελπισμένα πια όλα τα πλάσματα σταμάτησαν και άρχισαν να κλαίνε.

Ξάφνου η Σταχτοπούτα θυμήθηκε την Καλή της Νεράιδα και την κάλεσε κοντά της. Της τα είπε όλα χαρτί και καλαμάρι. Τότε κατάλαβα ότι είχε έρθει το τέλος μου. Με ένα άγγιγμα του ραβδιού της όλα άλλαξαν. Ο Μέρλιν ξαναγύρισε στο παραμύθι του και όλα πήγαν καλά. Καθένας γύρισε πίσω στο παραμύθι του χαρούμενος και ξανάρχισε τη δουλειά του κανονικά. Οι μικροί ήρωες ξαναγύρισαν στις δουλειές τους και στη μικρή καθημερινή ζωή τους.

Παναγιώτα