Βυθόθαυμα ή θαυμαθόβυθος

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μια φορά κι έναν καιρό στα βάθη του ωκεανού υπήρχε μια μικρή γοργόνα που λαχταρούσε να γίνει μάγισσα.

Κάθε φορά που ρωτούσε τον πατέρα της δεν της απαντούσε. Μια μέρα όπου η θάλασσα ήταν ήρεμη και γαλήνια αποφάσισε να ξαναρωτήσει για εκατοστή φορά τον πατέρα της αλλά εκείνος την αγνόησε.

Το βράδυ καθώς κοιμόταν εμφανίστηκε η Αλίκη από τη χώρα των θαυμάτων. Η Άριελ ξαφνιάστηκε. Της είπε να ταξιδέψει μαζί της για να τη βοηθήσει να πραγματοποιήσει το όνειρό της. Μπήκαν σε μια κρυστάλλινη πύλη που έγραφε "Είσοδος για τη χώρα των θαυμάτων". Όταν έφτασαν, η μητριά της Χιονάτης που ήταν η νέα βασίλισσα τις περίμενε εκεί. Η Αλίκη της εξήγησε ότι η Άριελ ήρθε για καλό σκοπό κι ότι αν τη βοηθούσε να πραγματοποιήσει τ' όνειρό της θα της έδινε τη γοργονοουρά της. Την πήγε στο εργαστήριο του Τζίμη Νιούτρον, την ξενάγησε και την καθοδήγησε σ' ένα πείραμα για τη μαγεία.

Μετά από πολλές μέρες στο βασίλειο όπου το φύλαγαν τα στρουμφάκια ξέσπασε μια μεγάλη παρεξήγηση. Ο βασιλιάς των θαλασσών κατηγόρησε τη μητριά της Χιονάτης. "Την απήγαγε" είπε. Η Άριελ βγήκε απ' την πόρτα του εργαστηρίου τρέχοντας και του εξήγησε με τη σειρά τα γεγονότα που 'χαν συμβεί. Του είπε επίσης ότι δεν θέλει να γυρίσει πίσω. Ξαφνικά η βασίλισσα διέκοψε αυτή τη στιγμή. "Αφού η γοργόνα είχε μάθει τα μαγικά της θα μου δώσει τη γογρονοουρά της" είπε.

Μετά από πολλή σκέψη η βασίλισσα ζήτησε το μαργαριταρένιο κολιέ της. Εκείνη της το 'δωσε με ευχαρίστηση.

Την επόμενη μέρα ο πατέρας της ανακοίνωσε πως θα φτιαχτούν εργαστήρια, πανεπιστήμια, σχολές μάθησης για γοργονόπαιδα που θέλουν αν γίνουν μάγοι και μάγισσες. Καθηγητές σ' αυτά τα σχολεία θα είναι ο Τζίμη Νιόυτρον, η Αλίκη, ακόμα και η βασίλισσα των θαυμάτων. Τα δύο βασίλεια ένωσαν τις δυνάμεις τους. Έσπασαν την κρυστάλλινη πύλη που τους είχε απομονώσει για αιώνες.

Τώρα πια το βασίλειο θα ονομαστεί βυθόθαυμα ή μήπως θαυμαθόβυθος.. Αυτό ήταν ένα μεγάλο ζήτημα.

Βαλέρια