Η παραμυθομηχανή

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Μια φορά κι έναν καιρό, επάνω στον Όλυμπο, τους θεούς επισκέφτηκε ο Αϊνστάιν για να τους δώσει κάτι που εφηύρε ο ίδιος: Την παραμυθομηχανή που θα τους πήγαινε σε όποιο παραμύθι και αν επιθυμούσαν.

Το χάρηκαν πολύ και μάλιστα του πρότειναν να κάτσει μαζί τους για δείπνο. Τότε ο Δίας ήθελε να χρησιμοποιήσει την παραμυθομηχανή για να καλέσει και τους ήρωες των παραμυθιών στον Όλυμπο για δείπνο. Όταν επέστρεψε είχε μαζί του τον Πινόκιο, την Κοκκινοσκουφίτσα και τη Χιονάτη. Κάθισαν όλοι στο τραπέζι εκτός απ' τον Πινόκιο όπου είπε ότι δεν πεινάει και του μεγάλωσε η μύτη. Μετά αφού παραδέχτηκε ότι πεινούσε έκατσε στο τραπέζι και άρχισε να λέει τόσα ψέματα που η μύτη του άρχισε να μεγαλώνει υπερβολικά. Ο Δίας νευρίασε πολύ και τον πέταξε απ' τον γκρεμό.  Ο Πινόκιο διαλύθηκε και έπρεπε να ξανασυναρμολογηθεί. Τότε οι θεοί τον συναρμολόγησαν και ήλθαν ο επτά νάνοι να πάρουν τη Χιονάτη. Ήλθε και ο λύκος να φάει την κοκκινοσκουφίτσα, αλλά από πίσω του ακολουθούσε η γιαγιά της Κοκκινοσκουφίτσα και με μια μαγκούρα άρχισε να τον κοπανάει.

Ο λύκος, η κοκκινοσκουφίτσα, η γιαγιά, η Χιονάτη, οι επτά νάνοι και ο Πινόκιο έφυγαν. Έμειναν ο Αϊνστάιν και οι θεοί. Ήλθε η ώρα να φύγει ο Αϊνστάιν και υποσχέθηκε στους θεούς άλλη μία μηχανή.

Άννα