Προτείνω λύσεις για τα προβλήματα των προσφύγων και των μεταναστών

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2010,

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ -----------------------------------> ΛΥΣΕΙΣ

  • Οι πρόσφυγες δεν έχουν αρκετά μέρη για να μείνουν.

Θα πρέπει να βρούμε εγκαταλελειμμένα κτίρια, ώστε να μπορούν να ζήσουν καλύτερα.

  • Οι πρόσφυγες δεν έχουν τα απαραίτητα αγαθά για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους, δηλαδή τρόφιμα, νερό, ρούχα.

Θα πρέπει ό,τι ρούχα δεν χρειαζόμαστε ή οτιδήποτε άλλο, να τους τα χαρίζουμε.

  • Κάποιοι θεωρούν τους πρόσφυγες κατώτερους και θέλουν να τους διώξουν.

Θα πρέπει να πιστεύουμε ότι είναι άνθρωποι σαν και εμάς.

Βαλέρια

 

  • Το βασικότερο πρόβλημά τους είναι ότι αφήνουν την περιουσία τους (όσοι έχουν) και φεύγουν. Μα και όσοι παίρνουν λίγα χρήματα τα δίνουν στους λαθρέμπορους για να τους μεταφέρουν σε έναν άλλο τόπο. Από αυτό δημιουργούνται και πολλά ακόμη προβλήματα. Ένα από αυτά είναι η έλλειψη στέγης, με αποτέλεσμα άλλοι να μην έχουν πού να μείνουν, άλλοι, επειδή δεν μπορεί μόνο ένας να πληρώσει το νοίκι, μένουν πολλοί σε ένα νοικιασμένο σπίτι και άλλοι αναγκάζονται να μένουν σε εγκαταλελειμμένα σπίτια. Αυτό προκαλεί αρρώστιες κ.ά. Ένα ακόμα πρόβλημα είναι η δουλειά. Κάποιοι μένουν άνεργοι, μα και όσοι βρίσκουν τους εκμεταλλεύονται και δεν τους ασφαλίζουν με αποτέλεσμα, όταν έχουν ανάγκη να μην μπορούν να πάνε σε κάποιο νοσοκομείο. Επίσης, οι ντόπιοι δεν τους αποδέχονται, κατηγορούν για όλα τα άσχημα αυτούς και δεν τους θέλουν στα σχολεία, στις πολυκατοικίες, στις γειτονιές.

Όσον αφορά τον ντόπιο πληθυσμό, πρέπει να αποδέχονται τους μετανάστες, γιατί όλοι οι άνθρωποι είναι ίσοι και δεν πρέπει ούτε να τους κατηγορούμε, ούτε να τους εκμεταλλευόμαστε, αλλά αντίθετα όπου μπορούμε να τους διευκολύνουμε και να τους βοηθάμε. Κυρίως όμως η λύση του προβλήματος βρίσκεται στην πολιτεία. Το κράτος πρέπει να βρει τρόπους για να προωθήσει αυτούς σε πλουσιότερες χώρες για να ζήσουν ή να τους νομιμοποιήσουν, ώστε να έχουν μια καλή δουλειά και να μην κάνουν παρανομίες αλλά ούτε και να τους εκμεταλλεύονται.

Παναγιώτα

 

Μπορούμε να μην βγάζουμε βιαστικά συμπεράσματα. Δηλαδή να συζητήσουμε μαζί τους, να γίνουμε φίλοι, να καταλάβουμε πώς αισθάνονται τώρα που έχουν φύγει από την χώρα τους και να προσπαθήσουμε να τους φέρουμε πιο κοντά.

Αρίσα